| Rybář | FormOffice | Pletení | Omalovánky | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Recepty doma | Počítej Kalorie | Domácí účto | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Opilý isidor


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:40
Autor:
Přidáno/změněno:21.3.2017

Ingredience:

těsto
150g másla
150g cukru
4 vejce
1 lžíce kakaa
70g hrubé mouky
čtvrt prášku do pečiva
120g vlašských ořechů
tuk a mouka na plech
1.vrstva
200ml rumu
1 vanilkový cukr
200g vlašských ořechů
150-200g cukru
2.vrstva
4 vejce
1 lžíce kakaa
100g cukru moučka
250g másla
poleva
100g 100% tuku
150g čokolády na vaření

Popis:

1.Změklé máslo smícháme s cukrem a žloutky a třeme do pěny, potom přisypeme prosáklé kakao a hrubou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do těsta. Vyšší plech vymažeme tukem a důkladně vysypeme moukou. Těsto nalijeme na plech, rovnoměrně rozetřeme a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Potom korpus necháme vychladnout.
2.Strouhané ořechy promícháme s rumem, cukrem a vanilkovým cukrem a tuto směs potom rovnoměrně natřeme na vychladlý plát těsta.
3.Vejce, kakao a moučkový cukr promícháme a vše utřeme v horké lázni. Necháme vychladnout a vmícháme máslo. Vzniklý krém namažeme na ořechovou vrstvu.
4.Čokoládu rozpustíme s tukem a vymícháme na hladkou polevu, kterou vše přelijeme. Necháme ztuhnout a nakrájíme na malé kostičky.


Jít na recept Opilý isidor >>