| Pletení | Počítej Kalorie | Domácí účto | Snadné hubnutí | FormOffice | DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Rybář | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Recepty doma | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Opečený tuňák se sardelovým máslem


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.6.2019

Ingredience:

pepř
jarní cibulka 4 ks
sůl
pomerančová kůra
petrželka
ančovička řezy v oleji 8 ks
máslo 120 g
nastrouhaná pomerančová kůra 1 lžíce
olivový olej
citronová šťáva 1/4 lžičky
steak tuňák 4 ks

Popis:

Nejprve připravíme sardelkové máslo. Řezy z ančoviček (sardelí) a jarní cibulky nadrobno nakrájíme, dáme do misky a důkladně promícháme s pomerančovou kůrou a změklým máslem. Podle chuti přidáme citronovou šťávu a pepř.
Z ochuceného másla utvoříme pomocí papíru na pečení váleček. Papír uzavřeme na obou koncích a máslo uložíme zhruba na 15 minut do mrazničky. Dále si připravíme grilovací pánev, kterou rozehřejeme na vysokou teplotu a mírně ji pokapeme olivovým olejem. Postupně na ní opékáme steaky z tuňáka po každé straně 2 minuty (středně propečené) až 4 minuty (důkladně propečené). Podle chuti maso osolíme a opepříme.
Maso přeneseme na nahřáté talíře. Navrch položíme 2 plátky sardelového másla, hoblinky pomerančové kůry a snítku petrželky.


Jít na recept Opečený tuňák se sardelovým máslem >>