| Rybář | Pletení | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Domácí účto | FormOffice | Omalovánky | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Email šablony | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Okurkový nákyp | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 400 g salátových okurek | ||||||||
Popis: Okurky oloupeme a nastrouháme nahrubo. Ze sádla a mouky připravíme bledou jíšku, přidéme mléko, žloutek a povaříme. Vychladlý bešamel promícháme s nastrouhanými okurkami, osolíme, okořeníme, přidáme petrželovou nať a žloutky a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z ušlehaný z bílků. Směs dáme do vymazané nádoby a uvaříme ve vodní lázni nebo upečeme ve vyhřáté troubě. |