| Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Domácí účto | Recepty doma | Pletení | FormOffice | Omalovánky | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | DWN.cz | Email šablony | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Okouni po mlynářsku


Doba přípravy:00:25
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:7.10.2015

Ingredience:

4 okouny menší
2 lžíce štávy z limetek (nebo citrónů);
sůl;
čerstvý namletý bílý pepř;
hladkou mouku;
2 lžíce rozpuštěného másla či oleje;
1 svazek petrželky;

Popis:

ryby oškrábeme od šupin, uvnitř i zvenku je opláchneme tekoucí studenou vodou, osušíme do utěrky, pokapeme štávou z limetek, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme;
na pánvi rozehřejem tuk, na němž ryby osmažíme do hněda;
potom se dají na předehrátý talíř, posypou se řádně propranou a jemně nasekanou petrželkou.

Podáváme s novým bramborem.


Jít na recept Okouni po mlynářsku >>