| Formuláře na PC | DWN.cz | Domácí účto | FormOffice | Snadné hubnutí | Rybář | Hromadné emaily | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Pletení | Omalovánky | Recepty doma | EET Účtenky | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ohnivé vepřové koleno


Doba přípravy:04:30
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:6.11.2017

Ingredience:

2 zadní vepřová kolena
3 lžíce soli
1 lžíce grilovacího koření
mletý pepř
2 lžíce kmínu (nejlépe drcený)
3 celé paličky česneku
2 kečupy (podle chuti jemný
nebo ostrý) a půl lžičky chilli
omáčka na potíraní kolen:
dva kečupy smícháme s větší paličkou česneku a s kořením chilii

Popis:

Vepřová kolena očistíme, opereme a po celém obvodu nařízneme kůži na kostičky. Vložíme do pekáče, hodně osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Potřeme česnekem a posypeme grilovacím kořením. Podlejeme vodou, pekáč přiklopíme poklicí a pečeme první hodinu (příprava bude tentokrát trvat trochu déle} v mírně vyhřáté troubě. Potom kolena v pekáči otočíme a opět potřeme kořením. Poté pečeme v mírně vyhřáté troubě opět hodinu. Po hodině pekáč odklopíme a kolena potřeme připravenou omáčkou. Dále pečeme již odkryté v teplejší troubě zase hodinu. Postup zopakujeme a necháme péci další hodinu. Při pečení kolena poléváme výpekem. Při servírování je potřeme omáčkou a ozdobíme křenem a podle vlastní fantazie.
Doba přípravy je 4 až 5 hodin, nemá se nic uspěchávat - výsledný efekt stojí za to.


Jít na recept Ohnivé vepřové koleno >>