Ingredience:
     asi 1 kg vepřového na řízky nebo krkovičku 
Marináda: 
5 vajec 
0,5 dl oleje 
1,5 čajové lžičky soli 
1 čajová lžička pepř 
1 čajová lžička drcený kmín, 
1 čajová lžička majoránka, 
1 čajová lžička vegeta, 
1 čajová lžička hořčice, 
1 čajová lžička kečup, 
1 čajová lžička sladká paprika, 
1 čajová lžička pálivá paprika 
(je možné také přidat po 1 lžičce mletý koriandr, bazalka,  saturejka,  tymián, oregáno). Podle chuti můžeme nasekat do marinády česnek (nebo potřeme maso). 
 
   | 
    
  | 
     Popis:
     Plátky nařežeme a naklepeme 
Vejce, olej a všechny přísady dáme do misky s víčkem (umělá hmota, jenské sklo) a vyšleháme (vidličkou) do napěnění. Vložíme plátky masa a naložené dáme na 24 hodin do chladničky. Můžeme postupně maso vybírat a smažit až 3 dny, takže tato úprava je vhodná pro „osamělé dvojice“ nebo osamělé kuchaře s častými milými návštěvami. Čím déle je maso naložené, tím je chutnější!!! 
 
Mám osobně vyzkoušené nakládáná játra, králíka, nutrii, zajíce,  krůtí nebo kuřecí prsa nebo stehna, vepřové kotlety i krkovičku – asi jakékoliv maso v této marinádě výborně změkne a chutná !!! 
 
Příloha: chléb, vařené nebo restované brambory, br. kaše, rýže, jakékoliv saláty, zapít pivem nebo vínem. 
 
 
   |