| DWN.cz | Formuláře na PC | Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Rybář | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Email šablony | FormOffice | Omalovánky | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Nadívaný králík


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.6.2011

Ingredience:

1 králík
hodně česneku
hodně domácí nebo anglické slaniny
mletá paprika – pálivá i sladká
nejméně 4 velikánské cibule
všechny dostupné uzeniny:
párky, 20 dkg salámu, uzený špek, uzený bůček atp.
pepř,sůl
Příloha:
knedlíky (i bramborové),
dušené zelí, brusinkový kompot – fantazii se meze nekladou

Popis:

Vyrobíme pastu z utřeného česneku, mleté papriky pálivé i sladké, pepře a soli
Domácího králíka poctivě našpikujeme dobrou uzenou slaninou všude, kde se to dá: hřbet, kýty i přední packy. Potřeme celého králíka pastou – i uvnitř
Připravíme nádivku:
z uzenin: párků (telecí, pražské), salámu, uzeného špeku nebo bůčku, dáme do ní cibule nakrájené na velké kusy (nejlépe čtvrtiny), cca 4 stroužky česneku vcelku – vložíme do králíka a zašijeme nebo zajistíme jehlami.
Zvenku králíka ještě opaprikujeme a nejlépe přímo na pekáči necháme 24 hodin v chladu odležet
Před pečením do pekáče pokrájíme ještě 2 ks cibule, dáme sádlo, vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut, až je maso měkké, občas podléváme
Podáváme s čímkoliv, nejlépe s knedlíky. V průběhu konzumace i po ní konzumentům zajišťujeme hojné zalévání pivem.

Komentář: Tento recept jsem získal od pana Duřta, když jsem v Bochově ochutnal tak dobrého domácího králíka jako nikdy předtím. Tento recept určitě nepatří do redukčních diet, z hubeného králíka a jeho nevýrazného masa vznikne mimořádná pochoutka srovnatelná s nejlépe upravenou zvěřinou!


Jít na recept Nadívaný králík >>