| Domácí účto | Omalovánky | Recepty doma | Rybář | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Snadné hubnutí | FormOffice | Počítej Kalorie | Pletení | Email šablony | Formuláře na PC | DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Nadívané kuře - maďarský recept


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.11.2017

Ingredience:

1400 g kuře (2 ks)
100 g houby
150 g kuřecí játra
100 g máslo
20 g sůl
3 g mletý pepř
30 g petrželka
4 ks houska
2 dl mléko
4 ks vejce
1 g majoránka
200 g slanina
0,5 dl olej

Popis:

Recept maďarské kuchyně .
Houby omýt a pokrájet na malé kostičky. Podobně nakrájet i husí játra a oboje osmahnout v polovině množství másla. Okořenit solí, mletým pepřem a petrželkou. Housky namočit do mléka. Žloutky smíchat se zbylým máslem, přidat připravenou směs hub s játry a rovněž dobře vymačkané housky. Okořenit solí, pepřem, majoránkou a vše promíchat. Nakonec přimíchat ušlehané bílky. Kuřata omýt a zvenku i zevnitř osolit. Rukou uvolnit kůži směrem od krku a do uvolněné kapsy mezi kůží a masem vměstnat připravenou náplň. Slaninu nakrájet na tenké plátky a obalit jimi prsa kuřete. Takto připravená kuřata položit do pekáčku a s trochou oleje péci v předehřáté troubě asi 160° dozlatova. Propečená kuřata naporcovat a podávat s čerstvě smaženými hranolky a salátem.


Jít na recept Nadívané kuře - maďarský recept >>