| Hromadné emaily | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | DWN.cz | Omalovánky | Domácí účto | Rybář | Email šablony | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Počítej Kalorie | FormOffice | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Nadívaná treska


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:20.10.2009

Ingredience:

1 treska
citrónová šťáva
sůl
pepř.
nádivka:
250 g jarní cibulky nebo 1 pórek
máslo
6 lžic nasekané petrželové natě
worchestrová omáčka
sůl
pepř.

Popis:

Tresku v kuchyňské úpravě (asi 1 kg) pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 30 minut uležet, potom tresku lehce osušíme a solí a pepřem posypeme uvnitř i venku.
Příprava nádivky:
jarní cibulku nebo pórek očistíme a zbavíme tmavě zelené natě, ostatní části omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, rozpustíme máslo a podusíme na něm cibulku nebo pór do měkka, potom přidáme petrželovou nať a směs potom společně podusíme a ochutíme solí a worchestrovou omáčkou, do pekáče vložíme kus alobalu a na něj položíme tresku hřbetem dolů, břicho tresky naplníme petrželovou nádivkou a trochou směsi potřeme i povrch tresky, potom ještě tresku trochu posolíme a opepříme, alobal přehneme a tresku do něj dobře uzavřeme, nakonec pekáč vložíme do předehřáté trouby. Vhodná příloha: brambory s máslem nebo zelený listový salát.


Jít na recept Nadívaná treska >>