| DWN.cz | Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Email šablony | FormOffice | Recepty doma | Omalovánky | Snadné hubnutí | Domácí účto | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Myslivecké pagáče


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:19.10.2009

Ingredience:

Cca1/2kg dobré polohrubé mouky
20-30dkg salámu (typ "lovecký")
lžíce soli
tři lžíce bílého jogurtu
lžíce bílého vína (nebo borovičky,ginu,rumu ap. - podle chuti)
dvě lžíce dobrého oleje
tři vejce
kmín
pekařský kvásek:
kostka droždí
lžička cukru
hrnek teplého mléka 2-3dcl
lžička mouky

Popis:

Droždí,lžičku mouky a cukru rozmícháme ve vlažném mléce a necháme v teple kvásek "rozběhnout". Potom ho vlijeme do mísy s moukou,přidáme sůl,nahrubo nastrouhaný (nebo na velmi drobné kostičky nakrájený)salám,dvě vejce rozšlehaná s jogurtem,olejem a vínem.Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple, přikryté utěrkou nakynout.Pak ze silnějšího plátu těsta vykrájíme placky (hrnkem,půllitrem atd.). Na plechu je potřeme vejcem,posypeme kmínem,posolíme a necháme na plechu dokynout (v teplé místnosti asi půl hodiny).Pak plech s pagáči dáme do nevytopené trouby a pečeme do zlatova.Do trouby se doporučuje vložit nádobku s trochou vody.A při zpracování všechny ingredience stejnou - pokojovou - teplotu.


Jít na recept Myslivecké pagáče >>