| Zbrojní průkaz | Email šablony | FormOffice | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Domácí účto | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Hromadné emaily | Pletení | Omalovánky | Počítej Kalorie | Rybář | DWN.cz |
|
| ||||||||
Myslivecké pagáče | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: Cca1/2kg dobré polohrubé mouky | ||||||||
Popis: Droždí,lžičku mouky a cukru rozmícháme ve vlažném mléce a necháme v teple kvásek "rozběhnout". Potom ho vlijeme do mísy s moukou,přidáme sůl,nahrubo nastrouhaný (nebo na velmi drobné kostičky nakrájený)salám,dvě vejce rozšlehaná s jogurtem,olejem a vínem.Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple, přikryté utěrkou nakynout.Pak ze silnějšího plátu těsta vykrájíme placky (hrnkem,půllitrem atd.). Na plechu je potřeme vejcem,posypeme kmínem,posolíme a necháme na plechu dokynout (v teplé místnosti asi půl hodiny).Pak plech s pagáči dáme do nevytopené trouby a pečeme do zlatova.Do trouby se doporučuje vložit nádobku s trochou vody.A při zpracování všechny ingredience stejnou - pokojovou - teplotu. |