| EET Účtenky | Email šablony | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Počítej Kalorie | Recepty doma | DWN.cz | Pletení | Snadné hubnutí | Rybář | Formuláře na PC | FormOffice | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Moravský králík


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:18.10.2010

Ingredience:

větší králík 1ks
olej 1,5dl
víno bílé 1 dl
pepř 1/2 lžičky
mletou papriku 1 lžička
hořčici 2 lžíce
kečup 2 lžíce
cibuli 1 ks
česnek 5 stroužků
sůl

Popis:

Menšího králíka necháme v celku, většího naporcujeme. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Směs promícháme, osolíme a vlijeme na připraveného králíka v pekáči. Zakryjeme utěrkou a necháme odležet do druhého dne (nebo i déle) v chladu.

Nakonec pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě. Pokud bude třeba, podlijeme maso horkou vodou. Přílohu zvolte podle Vaší chuti, pečivo, rýži nebo braborovou kaši.


Jít na recept Moravský králík >>