| Email šablony | Pletení | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Formuláře na PC | EET Účtenky | FormOffice | DWN.cz | Rybář | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Recepty doma | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Mexická omáčka - Pikantní omáčka k masu i rybám


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:22.8.2016

Ingredience:

pálivá chilli paprička 2 - 3 ks
nové koření 7 kuliček
rajče 500 g
vinný ocet 100 ml
cibule 400 g
cukr krupice 100 g
mletá sladká paprika 1 lžička
paprika (zelená) 3 ks
olej 50 ml
mletá skořice 1 lžička
sůl 1 lžička
mletý zázvor 1 lžička
paprika (červená) 2 ks
hřebíček 2 ks

Popis:

V hrnci necháme rozpálit olej.
Mezitím si spaříme, oloupeme a na menší kostičky nakrájíme rajčata. Zbytek zeleniny očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli, papriky a papričky. Zeleninu krátce osmahneme na oleji. Hrnec přikryjeme a zeleninu dusíme, až zelenina změkne.
V hmoždíři roztlučeme koření a cukr a směs přidáme ke změklé zelenině. Zalijeme octem a vaříme asi hodinu, dokud omáčka nezhoustne.
Omáčku lze podávat k pečeným masům, rybám a fazolím. Přikusujeme čerstvé pečivo či tortillu.


Jít na recept Mexická omáčka - Pikantní omáčka k masu i rybám >>