|
| FormOffice | Snadné hubnutí | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | MojeUnikovka.cz | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Hromadné emaily | DWN.cz | Domácí účto | Pletení | Počítej Kalorie | Omalovánky | Email šablony |
|
| ||||||||
|
Mělnická zámecká játra | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 1 kg vepřových jater (možno i hovězí) | ||||||||
|
Popis: Na rozpuštěném sádle osmahneme na tenké nudličky pokrájená játra, ochutíme přísadami koření, vyjma soli a červené papriky( použijeme později). A to, 3-4 polévkové lžíce sojové omáčky,1 polévková lžíce vorc. omáčky,pepř dle chuti. Zasypeme 3 polévkové lžíce červ. papriky, zalijeme vodou tak, aby jsme mohli játra podusit pod pokličkou do měka( asi 20-30 min.). Během dušení dolévame vodu a občas promícháme. Připravime si světlou jížku ze sádla a hladké mouky, a tuto přidáme společně s kápií krájenou na nudličky, a po délce krájenou cibulí, na plátky pokrájeny česnek, osolíme a ochutíme Vegetou dle chuti , když jsou už játra měkká. Povaříme zlehka pod pokličkou dalších cca 20 min. |