| Rybář | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Formuláře na PC | FormOffice | Pletení | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Domácí účto | DWN.cz | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Maxi topinka


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:11.10.2017

Ingredience:

plátky chleba
vejce (podle počtu chlebů)
sterilované zelí bílé a červené
mleté maso (dle libosti) - já používám hovězí a vepřové
trocha vepřových jater
tavený sýr - dle chuti
trocha červeného dezertního vína
strouhaný sýr eidam nebo niva
kečup
koření (lze upravit dle vlastní chuti)
sůl, pepř
tymián nebo provensálské koření
mletá paprika
chilli koření
pár kapek worchestru
česnek
olej

Popis:

Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka - pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si pustí šťávu), můžeme přidat i umletou pikantní klobásu, podlijeme trochou dezertního vína a dusíme do měkka. Na oleji osmahneme do zlatova z jedné strany plátek chleba, potřeme ho taveným sýrem a opečeme z druhé strany. Na topinku dáme vrstvu (asi 1,5-2 cm) masové směsi, na směs dáme volské oko - je dobré ho udělat na nakloněné pánvi, aby mělo oválný tvar. Pak přidáme navrch na jednu půlku topinky bílé a na druhou červené sterilované zelí - nevařit!, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.

Poznámka: je to trochu pracné, ale výsledek stojí za to. Musíte hodně otvírat pusu, aby se tam všechno vešlo, šťáva teče po prstech, ale je to výborné pohoštění nejen na zahradě a pod. a určitě tím překvapíte.


Jít na recept Maxi topinka >>