| Domácí účto | DWN.cz | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Pletení | Email šablony | Omalovánky | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Rybář | Recepty doma | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Masový závin


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:11.1.2015

Ingredience:

listové těsto
slanina
klobásky(párečky)
kysané zelí
zakysaná smetana
černé pivo
vajíčko
cibule
česnek
sádlo
sladká paprika
cukr
kmín
pepř
skořice
sůl.

Popis:

Sádlo rozpustím na hlubší pánvi. Nakrájenou cibulku spolu s nasekaným(drceným,strouhaným)česnekem mícháme a necháme zpěnit. Přidáme zelí. Do zelí dáme kmín, skořici, cukr, sůl a černé pivo. Chvíli mícháme(2-5minut)a pridáme sladkou papriku a kysanou smetanu. Mícháme ještě asi 5-10 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout!!!
Pomoučíme vál, těsto rozválíme asi na 2mm tloušťky. Uprostřed pokládáme plátky slaniny. Vychladlé zelí dáme na slaninu. Na zelí pokládáme podélně rozpůlené klobásky. Zbylé zelí na klobásky. Těstem zabalíme, potřeme vajíčkem. Navrch posypat kmínem, hrubou mořskou solí, sezamovým semínkem nebo nějakým jiným kořením.
Po 10 minutách v troubě štrudl znovu potřeme vajíčkem.
V troubě pečeme 20-25 minut podle velikosti štrůdlu.


Jít na recept Masový závin >>