| Pletení | Rybář | Hromadné emaily | Email šablony | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Omalovánky | DWN.cz | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Marinovaný králík II.


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.10.2014

Ingredience:

1 celý králík
4 lžičky plnotučné hořčice
4 větší stroužky česneku
2 lžičky kečupu
1 lžička sojové omáčky
1 lžička majoránky
10dkg slaniny, nebo špeku
1 cibule
sůl,pepř,kousek másla

Popis:

Králíka omyjeme, naporcujeme a potřeme směsí z česneku, hořčice, kečupu, soj.omáčky, majoránky, soli a pepře. Dáme, nejlépe přes noc, odležet do lednice.
Do pekáčku nakrájíme cibuli - na silnější kolečka. Na ně poklademe porce králíka a proložíme plátky špeku, nebo slaniny. Podlijeme trochou vody a přidáme kousek másla. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme cca 1hod. při 170 stupních. Po té sundáme alobal a ještě cca 30min dopékáme(15min z jedné strany, 15min z druhé).
Jako přílohu doporučuji: bramborová kaše, nebo brambor.knedlík se zelím.


Jít na recept Marinovaný králík II. >>