| Email šablony | Snadné hubnutí | Domácí účto | Omalovánky | FormOffice | Formuláře na PC | DWN.cz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Pletení | Formuláře ZDARMA | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Marinovaná pečínka s mrkví


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:21.2.2011

Ingredience:

1 velká cibule
1 kg plecka
1 bobkový list
4 zrna pepře
3 hřebíčky
4 lžíce červeného vína
1/8 l podmáslí
50 g prorostlé slaniny
1 lžicka soli
3 mrkve
1/4 l masového vývaru
1 lžíce rajského protlaku
50 g perníku

Popis:

Plecko změkne marinováním a pomalým dušením, které zachová šťavnost masa a dodává omáčce sílu.

1) Cibuli s masem vložte do mikrotenového sáčku. Přidejte koření, červené víno a podmáslí. Ze sáčku vytlačte vzduch, neprodyšně jej uzavřete a dejte do lednice. Několikrát obraťte.
2) Slaninu nakrájejte na kostičky, zprudka osmahněte. Maso osušte, osolte a opečte. Přidejte 4 lžíce marinády a pod poklicí maso pomalu duste.
3) Mrkev oloupejte, nakrájejte na nudličky a přidejte k masu. Pečení zalijte vývarem tak, aby ji zcela zakrýval, přidejte rajský protlak a duste do měkka.
4) Maso s mrkví připravte k podávání. Výpek povařte se zbytkem marinády a peníkem. Propasírujte a dochuťte.

(Maso 3 dny marinujte)

Vhodná příloha:
Brambory uvařte ve slupce a krátce před jídlem je oloupejte, podélně rozkrojte na čtvrtky, zahřejte na másle nebo oleji a podávejte s petrželkou a listovým salátem.


Jít na recept Marinovaná pečínka s mrkví >>