| Rybář | Pletení | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice | Email šablony | Domácí účto | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Marinovaná pečená žebírka


Doba přípravy:00:10
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.6.2009

Ingredience:

1,5 vepřových žebírek
2 lžíce ostřejší hořčice
1 lžička bílého pepře
1 lžíce sojové omáčky
4 lžíce červeného vína
2 lžíce oleje
1 lžička soli
1/2 lžičky sladké papriky

Popis:

Marinádu připravíme z hořčice, pepře, sojové omáčky, červeného vína a oleje. Žebírka potřeme, přikryté necháme nasáknout.
Žebírka urovnáme do pekáčku a v horní části trouby pečeme. Často obracíme a potíráme výpekem. Obě strany vypečeme do křupava.
Sůl smícháme s paprikou. Asi po 30 minutách pečení maso posypeme.Potřeme výpekem, aby se koření dostatečně vsáklo.
Žebírka připravíme k podávání. Můžeme dokonce jíst i rukama a okusovat kosti, jde to tak lépe.

Jako vhodnou přílohu můžeme zvolit červené zelí, nebo salát z řdkve s jablky.Chléb nebo opékané brambory.

Přeji Vám dobrou chuť


Jít na recept Marinovaná pečená žebírka >>