| Pletení | Snadné hubnutí | Omalovánky | Počítej Kalorie | Rybář | Domácí účto | FormOffice | EET Účtenky | Hromadné emaily | Email šablony | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Recepty doma | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Maďarský perkelt


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:21.4.2010

Ingredience:

500g vepřového masa (dle libosti)
1 zelená paprika
1 rajče
1 lžíce mleté červené papriky
1 cibule
1 chili paprička
hrubá mouka
hladká mouka
sádlo
sůl, pepř
vaječné žloutky

Popis:

Maso nakrájíme na větší kostky a namočíme asi na 1 hodinu do studené vody pak vyjmeme a necháme okapat. Najemno nasekanou cibuli osmahneme na sádle, přidáme půlku zelené papriky nakrájenou na nudličky, červenou mletou papriku a zarestujeme. Přidáme maso a restujeme až je maso poloměkké za jemného podlévání vodou. Do orestovaného masa dolijeme vodu a dusíme pod pokličkou až maso změkne. Před dovařením přidáme druhou půlku
zelené papriky nakrájenou na silnější proužky a rajče na větší kousky.
Podáváme s noky, které vytvoříme z hladké mouky, vaječných žloutků a vody. Vaříme v osolené vodě s kapkou oleje.


Jít na recept Maďarský perkelt >>