| DWN.cz | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Pletení | Počítej Kalorie | Recepty doma | Snadné hubnutí | Rybář | Omalovánky | FormOffice | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Maďarský kotlíkový guláš


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:27.4.2016

Ingredience:

500 g hovězího masa
200 g cibule
20 g červené papriky
20 g soli
olej
kmín
česnek
600 g brambor
100 g paprikových lusků
800 g rajčat
Na noky:
60 g mouky
1 vejce
špetka soli

Popis:

Hovězí maso omýt a nakrájet na malé kousky. V hrnci zahřát olej a nechat zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Odstavit z plotny a zaprášit sladkou červenou paprikou. Rychle promíchat, přilít trochu vody a vařit tak dlouho, dokud se voda nevyvaří, vše dusit ve vlastní šťávě. Přidat pokrájené maso, osolit, promíchat a pod pokličkou dusit při mírné teplotě až se vývar z masa vyvaří, přidat kmín a prolisovaný česnek. Koření promíchat a stále přilévat jen tolik vody, aby se maso dusilo v troše vývaru.
Mezitím pokrájet omyté brambory na kostičky 1x1 cm a nechat stranou ve studené vodě. Zelenou papriku a rajčata pokrájet na stejně velké kousky. Z vejce, mouky, vody a soli vypracovat tuhé těsto a na pomoučeném vále utvořit malé nočky. Uvařit je v lehce osolené vodě, přecedit, hodně propláchnout studenou vodou a odložit stranou.
Když je maso téměř měkké, vodu vyvařit a přidat připravené brambory a papriku. Dobře promíchat a několik minut společně orestovat. Pak zalít cca 1 l vody a při mírné teplotě vařit. Po přejití varem přidat rajčata a vše uvařit doměkka. Poté přidat připravené noky a nechat ještě asi 2-3 minuty táhnout. Podle chuti dosolit nebo přidat trochu pálivé papriky. Dobrý kotlíkový guláš musí mít ohnivě rudou barvu a být velmi vydatný, neboť se jedná o typické "jídlo z jednoho hrnce". Servírovat horké, v polévkové misce.


Jít na recept Maďarský kotlíkový guláš >>