| Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Recepty doma | Pletení | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Rybář | Omalovánky | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | DWN.cz | FormOffice | Domácí účto | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Maďarský guláš podle Aladára zo Žiliny


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:11.6.2009

Ingredience:

75 dkg hovězí kližky
2 cibule
3 lžíce sádla
1 kostku bujonu na vývar
sladká paprika
gulášová paprika nebo gulášové koření
sůl,pepř,kmín
5 ks nové koření
majoránka
česnek
různá čerstvá zelenina = 2 brambory
3 papriky různé barvy
kedlubna
1/4 květáku
2 rajčata
kousek cukety a brokolice
po kousku celeru ,mrkeve a petržele
trochu hrášku
zelená celerová a petželová nať
1 vejce a dětská krupička na nočky
trochu Maizeny
klobása

Popis:

Do většího hrnce nebo kastrlolu dáme na sádlo osmahnout nasekanou cibuli a potom maso pokrájené na menší kostky. Přidáme mleté papriky a koření kromě majoránky a česneku a po zarestování zalijeme horkým vývarem z kostky, stáhneme teplotu a pomalu vaříme maso do poloměkka. Potom postupně přidáváme očištěnou a pokrájenou zeleninu podle doby potřeby jejího vaření - nejprve tedy brambory, kedlubnu, papriky . . . atd. Podle potřeby podléváme. V závěru zavaříme noky z vajíčka a krupičky (lehce osolené), zahustíme ve vodě rozpuštěnou Maizenou (je mnohem lepší než hladká mouka) přidáme pokrájenou klobásu a dochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou a sekanými natěmi.
Takto vznikne vlastně hustá = svačinová polévka, velmi vydatná. Podáváme s chlebem nebo pečivem a samozřejmě vychlazaným pivkem.
Velmi vhodné jako obměna grilovaných vuřtů při víkendovém podvečerním posezení na zahradní párty s přáteli.
Poznámka:
pokud některá zelenina chybí (nebo ji nemáme rádi) . . . ale však Vy už si poradíte.


Jít na recept Maďarský guláš podle Aladára zo Žiliny >>