| FormOffice | Pletení | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Rybář | DWN.cz | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Recepty doma | Domácí účto | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Maďarské zelí obložené


Doba přípravy:
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:5.1.2017

Ingredience:

vepřová plec 80 dg
sůl
cibule 6 dg
tuk 3 dg
slanina 3 dg
mletá paprika 1 dg
česnek 1,2 dg
kysané zelí 60 dg ale i víc
kysaná smetana 20 dg
klobása 20 dg

Popis:

Umyté vepřové maso osolím, mírně podliju vodou, upeču v troubě do poloměkka, vyndám z trouby a nechám prochladnout.
Cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na tuku/dávám sádlo/, přidáme k ní pokrájenou, rozškvařenou slaninu, přimícháme mletou papriku, přilijeme šťávu z masa a přidáme utřený česnek.
Do tohoto základu vložíme propláchnuté kysané zelí, vše promícháme.Do pekáčepřidáme nakrájenou klobásu, plecko nakrájené na kostky, zalijeme rozkvedlanou kysanou smetanou, dáme péci do vyhřáté trouby.Během pečení občas přelijeme trochou vody,aby se zelí nedusilo na sucho.Peče se zhruba hodinu až hodinu a půl.V průběhu pečení občas promícháme.
Jako příloha se dávají vařené brambory.
Chuťově je to jídlo lahodné,velmi dobré.


Jít na recept Maďarské zelí obložené >>