| Domácí účto | Počítej Kalorie | Rybář | Snadné hubnutí | Recepty doma | FormOffice | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | DWN.cz | Email šablony | Omalovánky | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Maďarské kuře s nádivkou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:1.7.2018

Ingredience:

1 kuře
sůl,majoránka
2 housky
mléko
játra z jednoho kuřete
100 g hub
3 lžíce oleje
1 cibule
pepř,zázvor
2 vejce
petrželka
50 g másla
1 lžíce strouhanky

Popis:

Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně vymačkáme. Kuřecí játra rozetřeme, houby pokrájíme na malé kousky. Na oleji zpěníme nastrouhanou cibuli, přidáme játra a houby, osolíme, opepříme, posypeme trochou majoránky a zázvoru. Když směs vychladne, přidáme vymačkané housky, vejce, nasekanou petrželku a promícháme. Takto připravenou směsí naplníme kuře uvnitř i v uvolněných otvorech, vložíme je do máslem vymaštěného alobalu a ve středně vyhřáté troubě na mřížce nebo na pekáči pečeme asi 30 minut. Poté alobal na povrchu rozstřihneme, kuře potřeme rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, upečeme dočervena a podáváme.


Jít na recept Maďarské kuře s nádivkou >>