| Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | FormOffice | EET Účtenky | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Email šablony | Domácí účto | Snadné hubnutí | Pletení | Recepty doma | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Losos se zeleným pepřem


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

lžíce másla
3 šalotky pokrájené na jemno
lžíce brandy
1/4 šálku bílého vína
6 lžic rybího nebo drůbežího vývaru
1/2 šálku smetany
2-3 lžíce zeleného pepře
2 lžíce oleje
4 porce lososa
sůl
mletý černý pepř

Popis:

Ve velkém hrnci rozpustíme na středně velkém ohni máslo. Vsypeme šalotku a necháme změknout, nesmí ztmavnout. Podle chuti přidáme brandy, bílé víno a vývar a přivedeme k varu. Zprudka povaříme a necháme ze 3/4 odpařit.
Snížíme teplotu, přilijeme smetanu, vsypeme 1 lžíci zeleného pepře a lžící ho mírně rozmačkáme. vaříme na velmi mírném ohni 4-5 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne, pak ji přecedíme a přisypeme zbytek zeleného pepře. zatím co smažíme lososa, udržujeme omáčku v teple.
Ve velké pánvi rozpálíme olej. Lososa jemně osolíme, opepříme a osmážíme dokud z něho nevýtéká průhledná šťáva. přendáme na talíř, přelijeme omáčkou a podáváme.


Jít na recept Losos se zeleným pepřem >>