| Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře na PC | Hromadné emaily | DWN.cz | EET Účtenky | Domácí účto | Snadné hubnutí | Omalovánky | Recepty doma | Email šablony | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Pletení | FormOffice |
|
| ||||||||
Lívance doktora Mráčka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: hrubá mouka 400g | ||||||||
Popis: Nejdříve připravte kvásek - droždí, lžíce mouky, lžíce cukru a 2 lžíce mléka nechte v teple (cca 30 stupňů) vykynout po dobu 15-20 minut. Mezitím si ve větší míse smíchejte mouku, mléko, vejce, cukr a špetku soli. Po vykynutí přidejte kvásek a dobře promíchejte. Přikryjte mísu utěrkou (počítejte s tím, že se objem zhruba zdvojnásobí) a nechte v teple (cca 30 stupňů) vykynout po dobu 25-30 minut. Poté odkryjte a promíchejte (aby došlo k uvolnění CO2, které způsobuje pálení žáhy). Rozpalte si lívanečník nebo pánev s trochou oleje a smažte do růžova. Poté potřete marmeládou a přidejte kysanou smetanu dle chuti. |