| Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře na PC | Hromadné emaily | DWN.cz | EET Účtenky | Domácí účto | Snadné hubnutí | Omalovánky | Recepty doma | Email šablony | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Pletení | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Lívance doktora Mráčka


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.2.2018

Ingredience:

hrubá mouka 400g
droždí 20g
mléko 700ml
2 vejce
špetka soli
cukr 40g
marmeláda
kysaná smetana

Popis:

Nejdříve připravte kvásek - droždí, lžíce mouky, lžíce cukru a 2 lžíce mléka nechte v teple (cca 30 stupňů) vykynout po dobu 15-20 minut. Mezitím si ve větší míse smíchejte mouku, mléko, vejce, cukr a špetku soli. Po vykynutí přidejte kvásek a dobře promíchejte. Přikryjte mísu utěrkou (počítejte s tím, že se objem zhruba zdvojnásobí) a nechte v teple (cca 30 stupňů) vykynout po dobu 25-30 minut. Poté odkryjte a promíchejte (aby došlo k uvolnění CO2, které způsobuje pálení žáhy). Rozpalte si lívanečník nebo pánev s trochou oleje a smažte do růžova. Poté potřete marmeládou a přidejte kysanou smetanu dle chuti.


Jít na recept Lívance doktora Mráčka >>