| DWN.cz | Email šablony | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Rybář | Recepty doma | Počítej Kalorie | FormOffice | Pletení | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Domácí účto | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Lehký broskvový koláč


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:20
Autor:
Přidáno/změněno:5.7.2009

Ingredience:

osm čerstvých broskví (nebo tři plechovky loupaných konzervovaných broskví)
šálek malin
půl šálku másla nebo margarínu
šálek mouky
jeden a půl
šálku cukru
dvě lžíce prášku do pečiva
čtvrt lžíce soli
šálek mléka
lžička skořice
čtvrt lžičky muškátového oříšku
šlehačka

Popis:

Předehřejte troubu a broskve zatím rozkrájejte na centimetr široké plátky (konzervované nechte předtím okapat od šťávy, kterou si schovejte). V pánvi nebo mikrovlnce rozehřejte máslo a vlijte do kulaté koláčové formy o průměru dvacet až třicet centimetrů. V malé míse smíchejte mouku, šálek cukru, prášek do pečiva a sůl. Přidejte mléko a (pokud používáte konzervované broskve) půl šálku šťávy. Hladkou směs vlijte do dortové formy a navrch vyskládejte skoro všechny maliny. Pak rozmístěte broskve a koláč pocukrujte a posypejte skořicí a muškátovým oříškem. Pečte 45 minut (nebo dokud těsto nezezlátne). Moučník podávejte ozdobený trochou šlehačky a zbylými malinami.


Jít na recept Lehký broskvový koláč >>