| Rybář | FormOffice | Snadné hubnutí | Omalovánky | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Recepty doma | Formuláře na PC | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Pletení |
|
| ||||||||
Kysané zelí - základní | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 10 kg hlávkového zelí | ||||||||
Popis: Ve vaničce nakrouhané zelí promícháme se solí a kmínem. Když pustí šťávu, je udusáme. Necháme 2 hodiny odpočinout. Do připravených sklenic (asi 18 sklenic 0,7 l) napěchujeme zelí tak, aby nahoře zbyly 2,5 až 3 cm místa. Uzavřeme víčky. Postavíme na tác do tepla. Zelí začne kvasit - víčka se vydují. Asi za týden se víčka sama vyrovnají do původní polohy. Teď se sklenice přenesou do studena. Doporučujeme ochutnat tak za 2 - 3 týdny. |