| Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Omalovánky | FormOffice | Počítej Kalorie | Rybář | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Domácí účto | Pletení | Hromadné emaily | Email šablony | Recepty doma | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kyjevská roštěná


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:21.9.2016

Ingredience:

roštěnec 1000g
šunkový salám 150g
margarín 150
cibule 250g
mouka hl. 100g
paprika ml. 20g
smetana 12% 250g
vejce 2,5 ks
okurky kyselé bez nálevu 200g
slanina s kůží 50g
sůl 30g
voda 900

Popis:

Roštěnec nakrájíme přez vlákna na plátky, rozklepeme, osolíme a středu dáme na tenké nudličky salám a okurky, 1/4 vejce natvrdo vařeného, pevně zabalíme, spíchneme párátkem, povrch opečeme na jedné třetině rozpáleného tuku. Na zbývajícím tuku osmažíme do svetle růžova cibulku a zalijeme vřelou vodou. Do tohoto základu vložíme roštenku, zasypeme paprikou a dusíme do měkka. Roštěnku vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku zasypeme moukou a osmažíme. Pak zalijeme vodou tolik aby máčka byla řídká a necháme vařit nejméně 1 hod. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přecedíme na dušené roštěnky, provaříme a odstavíme. Na pánvičce oprežíme na kostky nakrájenou slaninu a vložíme ji do omáčky.
Omáčka je jemná, hladká, světle červené barvy a povrch omáčky je mastný.


Jít na recept Kyjevská roštěná >>