| Počítej Kalorie | Pletení | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Hromadné emaily | FormOffice | Rybář | EET Účtenky | Recepty doma | Snadné hubnutí | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Květák po římsku


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.6.2009

Ingredience:

1 květák
5 rajčat (stř. velkých)
5 stroužků česneku
hrst petrželové nati
1 vejce
2 tavené trojúhelníčky ementálu PRIMÁTOR
1 balíček spaghet
olej, sůl ( 1-2 lžičky)

Popis:

Středně velký květák rozebereme za syrova na malé růžičky cca 3-4cm v průměru a mezitím vaříme vejce natvrdo. Česnek a petrželovou nať posekáme na drobno. Asi ? množství česneku a všechnu nať zpěníme na rozehřátém oleji a prudce v něm opékáme i syrový květák. Po malé chvilce přidáme rajčata pokrájená na drobno ( nejméně na osminky), sůl a bez podlévání rychle rozdusíme. Mezitím vaříme spaghetti a na struhadle (o stupeň jemnějším než okurky na salát) postrouháme zvlášť trojúhelníčky taveného sýra a vejce vařené natvrdo. Po malé chvilce květák nepatrně podlijeme vodou, aby se vytvořilo malé množství šťávy a přestaneme dusit, dokud květák příliš nezměkl. Jeho konzistence by měla být spíše tvrdá, ale ne syrová. Před odstavením přidáme zbytek česneku a dochutíme solí. Podáváme na spaghetách posypaný strouhaným taveným sýrem a nakonec vejcem.

Pozn. Jiný, než uvedený sýr naprosto není vhodný. Ostatní tavené sýry se nedají pro svoji mazlavost strouhat a tvrdý sýr jako např. eidam není odpovídající chuťově.


Jít na recept Květák po římsku >>