|
| Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře na PC | Recepty doma | Počítej Kalorie | FormOffice | EET Účtenky | Domácí účto | Pletení | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | MojeUnikovka.cz | Omalovánky | Email šablony |
|
| ||||||||
|
Květák po římsku | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 1 květák | ||||||||
|
Popis: Středně velký květák rozebereme za syrova na malé růžičky cca 3-4cm v průměru a mezitím vaříme vejce natvrdo. Česnek a petrželovou nať posekáme na drobno. Asi ? množství česneku a všechnu nať zpěníme na rozehřátém oleji a prudce v něm opékáme i syrový květák. Po malé chvilce přidáme rajčata pokrájená na drobno ( nejméně na osminky), sůl a bez podlévání rychle rozdusíme. Mezitím vaříme spaghetti a na struhadle (o stupeň jemnějším než okurky na salát) postrouháme zvlášť trojúhelníčky taveného sýra a vejce vařené natvrdo. Po malé chvilce květák nepatrně podlijeme vodou, aby se vytvořilo malé množství šťávy a přestaneme dusit, dokud květák příliš nezměkl. Jeho konzistence by měla být spíše tvrdá, ale ne syrová. Před odstavením přidáme zbytek česneku a dochutíme solí. Podáváme na spaghetách posypaný strouhaným taveným sýrem a nakonec vejcem. |