| Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Počítej Kalorie | Omalovánky | Pletení | Hromadné emaily | Domácí účto | Rybář | Email šablony | Recepty doma | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí stehna v labužnické úpravě


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.3.2011

Ingredience:

4 stehna
300 g vařeného uzeného bůčku
2 menší bobkové listy
3-5 cibulí
15 zrnek pepře
4-5 kuliček nového koření
sůl
vývar
Na zahuštění:
1/2 lžičky papriky
1 lžíce škrobu
lžíce hladké mouky
vše rozmícháno ve studené vodě

Popis:

Vývar (nebo masox) necháme povařit se vším kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáč vyložíme plátky bůčku či slaniny tak, aby nám ještě 4 plátky zbyly (podle počtu porcí - na každou 1 plátek). Na plátky bůčku či slaniny poklademe 2/3 nakrájené cibule a 1/3 necháme stranou. Položíme z obou stran osolená stehna a zbylé plátky bůčku (slaniny) položíme na jednotlivé porce (nemusejí se s jednotlivými porcemi nijak přesně krýt). Zasypeme zbytkem cibule. V rozehřáté troubě asi 20 minut dost prudce opékáme. Potom zalijeme zálivkou z osoleného vývaru s kořením a dále již pečeme normálně. Když je maso měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě se sladkou paprikou a škrobem. Povaříme, scedíme, dáme zpět do kastrolu, přidáme kuřecí porce a ještě chvíli prohřejeme.


Jít na recept Kuřecí stehna v labužnické úpravě >>