| Popis:
     Kuře nařízneme na hřbetu a maso opatrně odřezáváme od kosti.Stehna na straně nakrojíme, abychom mohli vyjmout stehenní kost.
 Křídla oddělíme od trupu.
 Maso opatrně odřezáváme i s kůží od kostry kuřete a dbáme, abychom kůži neprořízli.
 Plát masa zlehka naklepeme, osolíme potřeme hořčicí a poklademe plátky salámu.
 Na salám navršíme náplň, doprostřed položíme párek nebo klobásu a maso svineme.
 Roládu ovineme režnou nití a na rozehřátém másle upečeme doměkka.
 Během pečení podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou.
 Z upečené rolády odstraníme nit a maso nakrájíme na silnější plátky.
 Příprava náplně:
 Vejce umícháme na másle tak, aby zůstala řidší.
 Vaječnou směs osolíme, opepříme a vmícháme do ní nakrájenou kapii, okurky, hrubě nasekanou cibuli a petrželku.
 |