| Formuláře na PC | Rybář | Snadné hubnutí | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Pletení | Počítej Kalorie | Recepty doma | Domácí účto | EET Účtenky | FormOffice | Omalovánky | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí ražničí jinak


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.1.2020

Ingredience:

400 g kuřecích prsíček
1 stroužek česneku
7 lžic oleje
4 lžíce citronové šťávy
1 lžička kari
1 mrkev
sůl
1 červená paprika
1 zelená paprika
2 malé cibule
6 tenkých plátků prorostlé slaniny
1 černý pepř

Popis:

Maso opereme, osušíme a nakrájíme na 12 řezů. Česnek oloupeme a prolisujeme ho do mísy. K tomu přidáme 4 polévkové lžíce oleje, citronové šťávy a karí a vše dobře promícháme. Maso pak do této marinády přidáme, vše spolu promísíme a necháme přikryté stát a asi 1 hodinu v marinádě.
Oškrábeme mrkev a nekrájíme na kroužky, které necháme 3 minuty povařit v osolené vodě. Paprikové lusky rozpůlíme, odstraníme z nich semínka a vnitřní část, vypereme je a rozkrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na osminky.
Z marinády vybereme kuřecí maso a necháme ho okapat. Každý kus masa rozbalíme do poloviny plátku slaniny. Na každý špíz pak nabodneme 3 závitky, které střídavě strádavě proložíme zeleninou tak, aby zelenina byla na začátku a na konci. Osolíme a opepříme.
Špízy pak opékáme 8-12 minut za občasného otáčení ve zbylém oleji do zlatova během opékání je potíráme marinádou. Hotové je podáváme s rýží a různými dochucovacími omáčkami.


Jít na recept Kuřecí ražničí jinak >>