| DWN.cz | Pletení | Domácí účto | Rybář | Omalovánky | Hromadné emaily | Formuláře na PC | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | FormOffice | Email šablony | Zbrojní průkaz | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí prsa na olivách s hermelínem


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

2 kuřecí prsa
20g zelených oliv
2 cibule
3 stroužek česneku
1dcl červeného stolního vína
1 hermelín
3dcl kuřecího vývaru
mletý pepř
sůl
olej na opečení

Popis:

Na hluboké panvi rozpálíme olej a postupně na něm osmažíme cibuli, česnek a naposledy přidáme olivy. Když je cibule dozlatova, vložíme na pánev omytá kuřecí prsíčka a zprudka opečeme po obou stranách.(cca 5min.)Potom podlijeme maso červeným vínem, opepříme, osolíme a pokračujeme v dušení dále dalších cca 5 minut.Když se víno téměř vypaří, podlijeme směs kuřecím vývarem a podusíme asi tak deset minut. Potom odklopíme poklici a vaříme celou směs tak dlouho dokud ze zeleniny nezůstane pouze taková řidší kaše. Potom si podélně rozkrojíme hermelín a obě ty půlky poloľíme na každý kus masa zvlášt\'. Přikryjeme pánev poklicí, stáhneme oheň na minimum a počkáme až se hermelín úplně rozpustí. Potom ho pohodlně vmícháme do celé směsi.
Jako výborná příloha jsou americké brambory, nebo stačí obyčejný chléb.


Jít na recept Kuřecí prsa na olivách s hermelínem >>