| Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Formuláře na PC | Pletení | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Recepty doma | Počítej Kalorie | Omalovánky | Hromadné emaily | FormOffice | Email šablony | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí prsa a lá králík


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:26.8.2015

Ingredience:

2 ks kuřecích prsních řízků
15 dkg špeku v celku
2 ks celých paliček česneku
sůl
slunečnicový olej Vegetol
máslo

Popis:

Česnek oloupeme, a nakrájíme na silnější plátky. Také špek nakrájíme na silnější plátky, tak aby bylo možné jimi kuřecí maso prošpikovat. Před krájením špeku, tento omyjeme pod teplou vodou.
Kuřecí prsní řízky omyjem pod teplou vodou. Ostrým špičatým nožem napícháme do masa množství děr, tak abychom následně do nich mohli vkládat špek a česnek.
Vezmeme krájený špek a česnek, a vkládáme je do připravených otvorů v mase. Vkládáme je střídavě, a v množství podle chuti. Obecně možno říci, že čím více, tak lépe.
Když máme maso prošpikované česnekem a špekem, tak jej osolíme. Zakapeme olejem, a necháme nejlépe do druhého dne v ledici rozležet. Poté rozpálíme troubu, a vložíme maso na pekáč. Do pekáče vložíme také zbylé kousky česneku a špeku, a přidáme máslo a trochu oleje. Můžeme začít péct. Pečeme podle chuti, jak máme rádi maso opečené. Idelní stav, když je maso zbarvené do červena. Doporučuji maso obracet, a přelévat výpekem.

Jako přílohu doporučuji, tak jako u králíka, knedlíky houskové, případně bramborové, a kysané zelí. Pokud budete postupovat podle návodu, a svým blízkým neřeknete, že se nejedná o králíka, težko to poznají. Mám to odzkoušené.


Jít na recept Kuřecí prsa a lá králík >>