| Rybář | Pletení | Omalovánky | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Snadné hubnutí | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Email šablony | Počítej Kalorie | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí po provensálsku


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.3.2011

Ingredience:

2 Kuřecí prsa
100g anglické slaniny
palička česneku
1/2 kostky bujónu
olej
sůl,pepř
provensálské koření
250 ml šlehačky
1kg brambor

Popis:

Kuřecí prsa rozkrojíme na půl aby jsme měli 4 plátky, lehce rozklepeme a vložíme do zapékací mísy, kterou jsme lehce po dně potřeli olejem. Na kuřecí plátky nandáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a trochu roznačkaného česneku. Oškrábané a na kolečka nakrájené brambory poklademe na maso s anglickou. Po každé vrstvě brambor je osolíme opepříme a posypeme provensálským kořením. Nezapomeneme také na česnek. Když je mísa plná dáme jí do rozehřáté trouby asi tak na 20 - 30 minut, teplota 180°C. Uvaříme půl kostky bujónu a necháme schladnout, po schlazení za stálého míchání přilejeme šlehačku a tímto přelijeme brambory v míse. Pečeme asi hodinu. Šťáva se nesmí úplně vypéct. Časově zdlouhavé, ale výborné. Dobrou chuť


Jít na recept Kuřecí po provensálsku >>