| Počítej Kalorie | Rybář | DWN.cz | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Pletení | Recepty doma | Domácí účto | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Kuřecí na křenu | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: kuřecí čtvrtky | ||||||||
Popis: Uzenou slaninu nakrájíme na jemné kousky. Spolu se sádlem dáme do hrnce a vše rozpustíme. Křen si nastrouháme na jemném struhadle a spolu s cibulí vložíme do rozpuštěného sádla. Vše se nechá jenom trochu zpěnit - nesmí se to spálit.Potom přidáme kuřecí čtvrtky, které jsme nechali asi hodinu nasolené a posypané trochou pepře. Vše podlijeme vývarem a necháme dusit. Když je maso hotové vytáhneme ho, zahustíme kváskem z hladké mouky a necháme asi třičtvrtě hodiny provařit. Na konec ještě přidáme trochu smetany a kdo to má rád ostřejší, tak si tam přidá feferonky. Nejlepší je to jíst s haluškami |