| Domácí účto | FormOffice | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | DWN.cz | Počítej Kalorie | Email šablony | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Formuláře na PC | Recepty doma | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí maso na česneku pro parní hrnec


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.9.2017

Ingredience:

kuřecí prsíčka nebo stehenní steaky (jsou šťavnatější)
sůl,pepř
majoránka
brambory
zelenina dle chuti (mrkev,brokolice,květák…)

Popis:

Kuřecí maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, okořeníme majoránkou. Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „potí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí. Ideálně necháme maso odležet přes noc, aby všechny ingredience správně „natáhlo“.

Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso. Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení programu přidáme osolenou zeleninu (mrkev, květák, brokolici). Nastavíme dalších 20 minut a po dokončení programu necháme ještě 15 minut.

Takto připravené maso je šťavnaté, zelenina má nádhernou barvu a česnek, použitý na maso má nezaměnitelnou chuť i vůni.


Jít na recept Kuřecí maso na česneku pro parní hrnec >>