| Domácí účto | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Email šablony | DWN.cz | Recepty doma | Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Rybář | FormOffice | EET Účtenky | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí křidélka v marinované omáčce s česnekem


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:22.5.2014

Ingredience:

20 kuřecích křidélek
1 stroužek česneku
1 limetka
3 lžíce sójové omáčky
sůl
pepř
4 lžíce řepkového oleje
2 svazky ředkviček
2 kedlubny
½ svazku kopru
1 cibule
150g kysané smetany
100g bílého jogurtu
2-3 lžíce strouhaného křenu (nebo křenky)
špetka cukru

Popis:

1. Kuřecí křidélka omyjeme, osušíme a kůži vícekrát nařízneme.
Na marinádu oloupeme a prolisujeme česnek. Limetku omyjeme v horké vodě a kůru jemně nastrouháme. Dužinu pak rozpůlíme a vymačkáme šťávu. Obojí (kůru i šťávu) promícháme s česnekem, sójovou omáčkou, solí, pepřem a olejem. Křidélka touto směsí potřeme a necháme několik hodin odležet.

2. Rošt potřeme olejem a rozložíme na něj kuřecí křidélka. Za občasného obracení je grilujeme 15 až 20 minut.

3. Na salát očistíme a omyjeme ředkvičky, kedlubny oloupeme a obojí nakrájíme na malé kousky. Kopr omyjeme, otřepeme vodu a najemno je nasekáme. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Obojí smícháme s kysanou smetanou a bílým jogurtem. Ochutíme křenem, solí, pepřem a cukrem. Přidáme ostatní zeleninu a upravíme salát na talířích. Přidáme grilovaná křidélka a ozdobíme je koprem.


Jít na recept Kuřecí křidélka v marinované omáčce s česnekem >>