| Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Formuláře na PC | Recepty doma | Domácí účto | Hromadné emaily | Pletení | Email šablony | DWN.cz | FormOffice | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře s patizonem


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:24.9.2010

Ingredience:

200 g kuřecích prsíček
300 g patisonu oloup. a nakrájeného na tenké (asi 2 mm)plátky
1/2 pórku
1 lžíce octa
1 lžíce sójové omáčky
špetka wei-su (Glutasolu)
špetka soli
1 lžička škrobu (např. Solamyl) v 1/2 šálku vody
asi 3 lžíce oleje na smažení
Na obalení masa:
1 vejce
1 lžička škrobu

Popis:

Kuřecí maso nakrájíme na malé, tenké plátky (asi 3 x 5 cm a 0,3 cm silné). V misce rozmícháme škrobovou moučku s vodou a vejcem, dobře promícháme s plátky kuřete a dáme do chladu odležet. Na pánvi wok rozpálíme olej a vložíme do něj maso, které jsme vybrali z misky děrovanou lopatkou. Rychle mícháme a plátky stále od sebe oddělujeme, aby se nespekly. Jakmile maso zbělí, tj. asi za 2 minuty, přidáme patison. Směs v pánvi mírně osolíme a nepřestáváme míchat. Když plátky patisonu zvláční a trochu zprůhlední, přidáme pórek nakrájený na šikmé proužky a vše ještě asi 1-2 minuty restujeme. V závěru přidáme wei-su, chuť pokrmu zvýrazníme octem, l lžící sójové omáčky a směs zahustíme máčeným škrobem. V hotovém jídle by měl barevně vyniknout zelený pórek a sklovité plátky patisonu, které vypadají jako slanina.


Jít na recept Kuře s patizonem >>