| Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Domácí účto | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Pletení | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Email šablony | DWN.cz | Omalovánky | Recepty doma | FormOffice | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře s nádivkou po vinařsku


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:28.10.2009

Ingredience:

1 kuře
70 g sádla
200 g žampionů
150 g klobásy
40 g sádla
sůl
mletý pepř
petrželka
70 g střídky z veky
3 vejce
2 dl dobrého bílého vína
půl lžičky solamylu
Na potření:
2 lžíce kečupu
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička provensálského koření
1 lžička BARBECUE.

Popis:

Klobásu nakrájíme na kostičky, osmahneme ji na sádle a přendáme. Pak na téže pánvi osmahneme nadrobno nakrájené žampiony a stáhneme z plotny. Přidáme rozšlehaná vejce, sůl, pepř, klobásy, pažitku, petrželku a střídku z veky a vše promícháme. Nádivkou naplníme kuře, zašijeme, osolíme, potřeme kašičkou z kečupu, sladké mleté papriky, koření PROVENCE a BARBECUE. Do konzistence vhodné k potírání případně doředíme vínem. Vložíme bez podlití do horké trouby ( 220°C ) asi na 30 minut, potom poklademe kousky sádla, podlijeme bílým vínem a za občasného přelévání vypečenou šťávou dopečeme doměkka. Vypečenou šťávu z kuřete pak zahustíme solamylem. Podáváme s různě upravenými brambory.


Jít na recept Kuře s nádivkou po vinařsku >>