| Recepty doma | Omalovánky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Pletení | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Email šablony | Rybář | FormOffice | Domácí účto | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Kuře s medem a jablky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kuře | ||||||||
Popis: Kuře naporcujeme, omyjeme a každý kousek nařízneme ke kosti. Jablka rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Cibule nakrájíme na silná kolečka (půlkolečka). Připravíme marinádu z citrónové štávy, medu a kari. Lehce posolené kousky kuřete pečlivě namáčíme do marinády a dáváme do mísy, do které nakonec přidáme jablka i cibuli. Vše dobře promísíme (nejlépe rukama), upěchujeme a přes noc uložíme do ledničky. Druhý den stačí kuřete přendat na pekáč přidat máslo či margarín a pomalu péct (cca 180 °C, ke konci teplotu zvýšit, aby se udělala kůrčička). Podáváme s rýží (např. pečenou s kari) nebo pečenými brambory. |