| Pletení | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | DWN.cz | Omalovánky | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Rybář | Snadné hubnutí | Recepty doma | Formuláře na PC | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře s houbovou nádivkou


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.11.2017

Ingredience:

15 g sušených hříbků
1 kuře
sůl,bílý pepř
2 žloutky
1 svazek kořenové zeleniny
1 lžička sušeného provensálského koření (rozmarýna, tymián, majoránka, oregano, bazalka)
3 středně velké cibule
2 plátky toustového chleba
200 g vymačkané bílé klobásy nebo mletého telecího masa
20 g přepuštěného másla
asi půl až 3/4 litru vývaru z kostky
1 sklenici (750 g) kyselého zelí
1 kelímek zakysané smetany
1 lžička másla
1 lžička mouky
2 plátky slaniny
pár snítek petrželky
špejle

Popis:

Hříbky namočíme do čtvrt litru vlažné vody. Opláchnuté kuře zevnitř i zevně potřeme solí a pepřem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Toustový chléb jemně ustrouháme. Houby vymačkáme a vodu, ve které se máčely, dáme stranou. Smícháme masovou hmotu, houby, strouhanku, cibuli, žloutky a koření, osolíme, opepříme, naplníme směsí kuře a otvor uzavřeme špejlemi nebo sešijeme nití. Kuře vložíme do vymaštěného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě (200°C) asi 1 hodinu. Omyjeme a nahrubo nakrájíme ořenovou zeleninu a přidáme k masu. Postupně podléváme asi čtvrt litrem vody. Během pečení kuře přelíváme výpekem. Nakrájíme na kostičky zbylé cibule a na tuku osmahneme. Přidáme kyselé zelí a krátce podusíme. Přilijeme vývar z kostky a vaříme asi 20 minut. Kuře vyjmeme z pekáče a udržujeme teplé. Výpek přecedíme do jiné nádoby a zbavíme tuku. Přidáme vodu z máčených hub, kyselou smetanu a necháme povařit. Tuk uhněteme s moukou do malého válečku a rozmícháme v omáčce. Chvilku povaříme. Osolíme, opepříme. Na mísu rozložíme zelí, na které položíme kuře. Posypeme petrželkou a opečenou slaninou.


Jít na recept Kuře s houbovou nádivkou >>