| Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Rybář | FormOffice | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Domácí účto | DWN.cz | Email šablony | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Pletení | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře po česku


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:18.8.2009

Ingredience:

1 kuře
drůbeží játra
50g slaniny
1 cibule
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
5 žampiónů
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř

Popis:

Očištěné kuře rozdělíme na 4 porce,osolíme a opepříme. Na kastrůlku rozehřejeme máslo,na něm osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli dozlatova,přidáme připravené porce kuřete,v základu je upečeme po obou stranách,mírně podlijeme vodou a v troubě upečeme doměkka. Měkké porce vyjmeme,šťávu vydusíme na tuk,zaprášíme moukou,po zasmahnutí zalijeme vodou a povaříme na šťávu. Do šťávy přidáme očištěné,na plátky krájené žampióny a na oleji opečená na kousky nakrájená drůbeží játra. Šťávu po dokončení ještě dosolíme. Při podávání přeléváme porce šťávou se žampióny a játry. Vhodná příloha je dušená rýže.


Jít na recept Kuře po česku >>