| Domácí účto | Rybář | Omalovánky | Snadné hubnutí | Pletení | FormOffice | Hromadné emaily | DWN.cz | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Počítej Kalorie | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře plněné pod kůží


Doba přípravy:01:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.7.2015

Ingredience:

1 kuře
1 velká cibule
100 g anglické slaniny
olej
sůl
mletá paprika

Popis:

Kuře omyjeme, uvnitř i zvenku opaprikujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na tenké plátky. Uchopíme kůži kuřete a nařízneme ji tak, aby se do tohoto místa mohl vložit jídelní nůž (ne ostrý), kterým oddělíme kůži od masa. Vzniklé kapsy po celém povrchu kuřete naplníme slaninou a cibulí, zbytek cibule a slaniny dáme do vnitřku kuřete. Takto zdeformované kuře dáme na pekáček, a zalijeme trochou vody. Pekáček přikryjeme a dáme do rozpálené trouby. Nejprve pečeme asi 30 minut přikryté a pak odkryjeme, pomažeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali papriku, podle potřeby podléváme a pečeme do červena.


Jít na recept Kuře plněné pod kůží >>