| Domácí účto | Rybář | Omalovánky | Snadné hubnutí | Pletení | FormOffice | Hromadné emaily | DWN.cz | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Počítej Kalorie | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Kuře plněné pod kůží | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kuře | ||||||||
Popis: Kuře omyjeme, uvnitř i zvenku opaprikujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na tenké plátky. Uchopíme kůži kuřete a nařízneme ji tak, aby se do tohoto místa mohl vložit jídelní nůž (ne ostrý), kterým oddělíme kůži od masa. Vzniklé kapsy po celém povrchu kuřete naplníme slaninou a cibulí, zbytek cibule a slaniny dáme do vnitřku kuřete. Takto zdeformované kuře dáme na pekáček, a zalijeme trochou vody. Pekáček přikryjeme a dáme do rozpálené trouby. Nejprve pečeme asi 30 minut přikryté a pak odkryjeme, pomažeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali papriku, podle potřeby podléváme a pečeme do červena. |