| EET Účtenky | Pletení | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | DWN.cz | Počítej Kalorie | Email šablony | Rybář | Formuláře na PC | Domácí účto | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře na víně


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:18.7.2013

Ingredience:

1 kuře
Marináda:
2 lžíce oleje (nejlépe olivového)
1 dcl bílého vína
2 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
1 lžíce sekané čerstvé bazalky
sůl

Popis:

Kuře rozdělíme na porce, potřeme připravenou marinádou.
Marináda: v misce smícháme všechny ingredience, nesolíme! Přelijeme přes kuře. Necháme odležet, nejlépe přes noc.
Vložíme do pekáčku, osolíme, polijeme zbylou marinádou, podlijeme trochou vody a upečeme do měkka. Během pečení dle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme vypečenou šťávou, aby dostalo kůrčičku. Podáváme s křupavou bagetou nebo s brambory a hlávkovým salátem.

Varianta: když je kuře poloměkké, přidáme do pekáčku syrové brambory nakrájené na čtvrtky. Osolíme a během pečení přeléváme šťávou. Ta se do brambor vsákne a mají pak výbornou chuť.



Jít na recept Kuře na víně >>