| EET Účtenky | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Pletení | Domácí účto | Omalovánky | Rybář | FormOffice | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře na skořici s brambory


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:19.6.2016

Ingredience:

1,5 kg kuřete
600 g brambor
300 g jablek
1 cibule
1 bobkový list
3 snítky petrželky
1 stonek řapíkatého celeru
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
1 lžička mletého hřebíčku (drceného)
3 lžičky mleté skořice
1 lžička mletého nového koření
sůl
1/4 lžičky mletý černý pepř
300 ml pomerančové šťávy
1 lžíce oleje
3 lžíce strouhanky

Popis:

Kuře rozřízneme na dvě poloviny a položíme na plocho. Brambory, jablka a cibuli na kolečka narovnáme do máslem vymazané zapékací misky (pekáče), přidáme bobkový list, petrželku, celer a pomerančovou kůru. Posypeme hřebíčkem, novým kořením, skořicí, osolíme, opepříme.Kuře položíme do misky na brambory kůží nahoru, posypeme solí a pepřem, přelijeme pomerančovou šťávou, potřeme olejem a posypeme strouhankou. Pečeme 1a 1/2 hodiny. Odstraníme bobkový list a podáváme.

Ze zkušenosti : nebát se použitého koření (nešetřit, dodržet množství), kuře osolit i zevnitř, brambory i kuře dost osolit, 1hodinu péci přiklopené asi na 160-170 °C potom odkryté na 200-210 °C do zhnědnutí strouhanky.Vrstvy brambor (měl jsem tři) mezi sebou lehce potřít máslem a na brambory rovnat cibuli (jablka jsem neměl).Pomeranč řádně kartáčkem vydrbat.

Můj tip: Kuře by mohlo být i potřené medem.


Jít na recept Kuře na skořici s brambory >>