| ||||||||
|
Kuře na křenu | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: Kuřecí čtvrtky | ||||||||
|
Popis: Uzenou slaninu nakrájíme na jemné kousky. Spolu se sádlem dáme do hrnce a vše rozpustíme. Křen si nastrouháme na jemném struhadle a spolu s cibulí vložíme do rozpuštěného sádla. Vše se nechá jenom trochu zpěnit - nesmí se to spálit.Potom přidáme kuřecí čtvrtky, které jsme nechali asi hodinu nasolené a posypané trochou pepře. Vše podlijeme vývarem a necháme dusit. Když je maso hotové vytáhneme ho, zahustíme kváskem z hladké mouky a necháme asi třičtvrtě hodiny provařit. Na konec ještě přidáme trochu smetany a kdo to má rád ostřejší, tak si tam přidá feferonky. Nejlepší je to jíst s haluškami |