| EET Účtenky | Formuláře na PC | Pletení | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Recepty doma | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Počítej Kalorie | Omalovánky | Hromadné emaily | Rybář | DWN.cz |
|
| ||||||||
Kuře na kari podle Marka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: kuřecí stehna | ||||||||
Popis: Očištěná kuřecí stehna osolíme a okořeníme kari. Zprudka opečeme na oleji z obou stran (účelem není aby maso bylo hotové, ale aby se opekla kůže a zvýraznila se chuť kari), vyjmeme a necháme okapat. Pekáč (vhodné je sklo, je vše dobře vidět) vymažeme máslem (jen lehce - jde o to aby stěny byly mastné) a celé dno posypeme hrubě nakrájenou cibulí. Na to položíme osmahnutá stehna, pokryjeme tenkými plátky česneku a vše zasypeme cibulí (ze stehen je vidět jen vršek kůže). Podlijeme větším množstvím vody, přiklopíme a pečeme asi 30 minut. Kdo má rád maso co samo odpadává od kosti jako já, nechá maso přiklopené péct ještě asi 15 minut. Poté odklopíme a necháme ještě dozlatova opéct kůžičku. Podáváme s brambory, bramborovou kaší, rýží. |