| Hromadné emaily | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | FormOffice | Snadné hubnutí | DWN.cz | Formuláře na PC | Domácí účto | Pletení | Rybář | Počítej Kalorie | Email šablony | Recepty doma | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře dušené s jablky a zeleninou


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:4.8.2009

Ingredience:

1 kuře
sůl
60 g rostlinného tuku
100 g celeru
2 jablka
pepř
hřebíček
nové koření
1 lžíce hladké mouky
1/4 l sladké smetany

Popis:

Kuře rozdělíme na 4 porce a osolíme po obou stranách. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájený celer, oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka bez jádřinců., koření a vše krátce osmažíme. Na tento základ vložíme porce kuřete, podlijem je a dusíme. Při dušení porce obrátíme. Upravujeme na mírném ohni, jablka i celer se snadno a rychle připalují. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou a dobře provaříme. Maso pak vložíme do omáčky ještě prohřát. Podáváme s knedlíkem, rýží a i těstovinami.


Jít na recept Kuře dušené s jablky a zeleninou >>