| FormOffice | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Pletení | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Omalovánky | Domácí účto | Recepty doma | Email šablony | Rybář | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřátko na venkovský způsob


Doba přípravy:01:35
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.12.2020

Ingredience:

4 velká kuřecí stehna
1 cibule
200 g šalotek
300 g žampionů
3 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
200 g konzervovaných artyčoků (nemusí být)
30 g másla
olivový olej
kuřecí vývar (asi 800 ml)
1 lžička sušené šalvěje
čerstvě mletý černý pepř
sůl
200 g dlouhozrnné rýže nebo bulguru

Popis:

V kastrolu rozehřejeme olivový olej i máslo a porce kuřete na něm opékáme
po dobu asi 10 minut. Maso vyndáme a odložíme na talíř. Na tuk vložíme
najemno nasekanou cibuli a dozlatova ji osmahneme. Přidáme najemno
nasekanou mrkev, jemně pokrájený celer, utřený česnek, kousky žampionů a
opékáme ještě asi 5 minut.
Zalijeme vývarem, přidáme rýži (nebo bulgur), opepříme, dosolíme, vložíme
celé šalotky, zasypeme šalvějí a vrátíme kuřecí stehna. Vše přivedeme k
varu, snížíme teplotu a dusíme asi 30-40 minut. Poté přidáme artyčoky
(máme-li je) a dusíme dalších 10 minut, nebo do té doby, až bude maso
měkké a tekutina se vsákne do rýže. Podle potřeby dolijeme trochou horké
vody. Hotový pokrm případně dosolíme a dopepříme.

Tímto postupem nasákne maso i Vámi zvolená příloha vzájemné chutě a
vůně...!


Jít na recept Kuřátko na venkovský způsob >>